neděle 28. února 2010

Černobyl 2 - tajný objekt





Omlouvám se za blbý překlad!
Město Černobyl-2 se nachází severozápadně od městečka Černobyl v regionu Polissia Ukrajiny, ale je možné najít na každém topografické mapy. Zkoumání mapy, budete pravděpodobně najít symbol pro stravování dětí domu, nebo tečkovaná čára lesních cest na místo ubytování města, ale bez odkazu na městských a technických budov. V SSSR, se jim podařilo skrýt tajemství, a to tím spíše, pokud to bylo vojenské tajemství.


Přísně tajné vojenské radarové Černobyl-2



Pouze v důsledku rozpadu Sovětského svazu a havárie v černobylské jaderné elektrárny se to stalo známým o existenci městečka (vojenské posádky) v lese Polissia, která byla zapojena ... v "prostoru špionáž." V sedmdesátých letech minulého století byl vytvořen unikátní vojenské radarové systémy pro sledování balistických raket z území zahajuje (nebo vojenských základen a ponorek) pravděpodobného protivníka. Vytvořila radarový systém byl jmenován ve-Over-The-obzoru radar stationïŋ-(Duga-1). Díky své enormní velikosti a přijímací antény, stožáry, Duga-1 požadoval velké lidských zdrojů - zhruba 1000 lidí pracoval na vojenské stav pohotovosti na místě. Pro militarmen a jejich rodiny, malé město s jednou ulicí byla postavena, pojmenovaný Kurchatov.
Městské infrastruktury tajných radarového systému v Černobylu-2
Rozložení Černobylu-2 městské infrastruktury, připravených na základě místa snímků a wikimapia.org.en, wikipedia.org.
Rozhodnutí vytvořit in-Over-The-obzoru radar stationïŋ-(Duga-1) (v blízkosti Černobylu) byl proveden na základě vládních nařízení ze dne 18.ledna 1972 a 14.dubna 1975
1976, hlavní radarové Černobyl-2 byl postaven. Generální projektant z radarové stanice v Černobylu-2 byl Výzkumný ústav pro dlouho-vzdálenosti rádiové komunikace (NIIDAR). Hlavní konstruktér a inspiraci z nápadů pro Duga-1 byl Franz Kuzminsky.
První zkoušky radaru státem Komise došlo v roce 1979. Odborníci "... v průběhu příprav na zkoušky, bylo nutné řešit některé praktické problémy způsobené okolnostmi něco zcela nového a jedinečného, který nemá analogii ve světě znamená ..."
Podle některých zdrojů - "... během zkoušek prováděných raketu odhalit balistických raket a raket na nosné rakety východní USA test, kontrola přiměřenosti modelů na výsledcích detekce přidružených spouští balistických raket a střel dopravci z USA, které potvrdily správnost zvoleného modelu reprezentace. "
Však byly zjištěné nedostatky a systém byl nedostatek kvalitních a jedinou definici cílů a záměrů pro malé skupiny. Výška-kvalitní radarové stanice práci dosáhnout pouze podmínky pro masivní útoky balistických raket pravděpodobného protivníka.
Přes některé funkční omezení v roce 1982, v souladu s usnesením vlády (31. května, 1982), Černobyl-2 byl přijat do zkušebního provozu. Při příležitosti přijetí do provozu radaru "Duga" (tak-zvané vojenské stanici v Černobylu-2), vývojáři komplexu obdržel státní vyznamenání - VN Vasenev, BM Danilov, NF Dubrovský, Y. Krokunov, atd.
Společně s radarovou stanici v Černobylu, SSSR vytvořeny dva podobné systémy ve městech Nikolajev a Komsomolsk-na-Amur. V mapě z vesmíru, vidíte, jak tyto Duga-1 zařízení byly kontrolovány.
Duga-1 v Černobylu-2
Radary pokrytí území Duga-v-1 (Černobyl-2 a Nikolaev) a Duga-2 (Komsomolsk-na-Amure)
Se zahájením provozu na těchto komplexech, další problémy vyskytly. Ukazuje se, že část pracovních frekvenční rozsah radarové systémy, systémy se shodoval s civilního letectví a rybářských flotil z evropských zemí. Sovětský svaz obdržel oficiální odvolání ze západních zemí, že zavedení tohoto systému významně ovlivňuje bezpečnost letectví a námořní plavby.
SSSR připustil i přestal používat pracovní frekvence. Bezprostředně před tím, byli požádáni, aby projektanti řešit nedostatky radaru. Vědci a návrháři problém vyřešil, a po modernizaci, systém začal znovu v roce 1985.
Po havárii v Černobylu v roce 1986, byl odstraněn z radaru stav pohotovosti, a zařízení je zakázáno. Vojenské a civilní obyvatelstvo bylo evakuováno z pásma radioaktivního zamoření. Když se SSSR a vojenské vedení pochopil rozsah ekologické katastrofy, bylo rozhodnuto (v roce 1987) k vývozu hodnotných zařízení a systémů do města Komsomolsk.
Takže, jedinečné zařízení poskytující prostor štít nad sovětským státem ukončil činnost, a město a městské infrastruktury jsou zanedbávány a opuštěny.

Žádné komentáře:

Okomentovat